Soki Kiszone

Sok z buraków kiszonych

Niepasteryzowany sok z kiszonych buraków czerwonych

Składniki:
100% sok z kiszonych buraków (woda, burak 40%, seler, czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy)

Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna 29 kJ/7 kcal
Tłuszcz  <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 1,0 g
w tym cukry <0,5 g
Błonnik 0,5 g
Białko 0,5 g
Sól 1,1 g

Sok z kapusty kiszonej

Niepasteryzowany sok z kiszonej kapusty

Składniki:

Sok z kapusty kiszonej 100%

Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna 65 kJ/16 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 3,4 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 2,1 g
Białko 1,1 g
Sól 0,6 g

Soki kiszone

W naszej ofercie posiadamy soki kiszone, które otrzymywane są w wyniku fermentacji mlekowej. Sok z kiszonej kapusty i kiszonego buraka są niepasteryzowane, dzięki czemu zawierają naturalnie występujące bakterie fermentacji mlekowej.

Fermentowane soki to źródło wielu składników odżywczych i naturalnych bakterii probiotycznych, a jednocześnie niewielka ilość kalorii i cukru. Dzięki fermentacji kiszonki mogą zawierać większą ilość składników odżywczych, które dodatkowo stają się lepiej przyswajalne przez organizm.

Pozostałe soki